Tips & råd

Som försäkringsbolag får vi se ett och annat i skadeväg. Därför har vi också koll på hur skadorna kan förebyggas. Läs gärna mer om hur du brandskyddar företaget, motverkar inbrott och förbereder dig för resan.

Förebygg vattenskada

Förstörda varor, reparationer och produktionsavbrott kan bli kostsamt. Därför har vi samlat några tips om hur du kan förebygga vattenskada på företaget.

Så gör du

App på resan

Ladda ner appen Resklar så får du UD:s reseinformation direkt i mobilen eller surfplattan. Informationen uppdateras automatiskt från UD, ambassaderna, 1177 Vårdguiden och Utrikespolitiska institutet. Här hittar du fakta om allt från olika länder till vilka vaccinationer som krävs på ditt resmål. Genom checklistan “Min resa” kan du enkelt förbereda varje resa.

Ladda ner

Bra brandskydd

Omkring en tredjedel av alla bränder är anlagda. Genom att förhindra intrång kan du i viss mån också förhindra brand. Se till att området är svårt att ta sig in på, att det finns ordentlig belysning dygnet runt och att inbrottslarmet låter både inom- och utomhus. Naturligtvis måste också alla förebyggande brandskyddsinstallationer fungera som de ska.

Tänk på detta

Förhindra inbrott

Det finns mycket som kan locka till stöld i en företagslokal eller på ett arbetsområde. Naturligtvis måste förlorat material ersättas efter ett inbrott, men dessutom innebär händelsen ofta produktionsbortfall och merarbete som till exempel reparationer. Det lönar sig med andra ord att förebygga stöld och skadegörelse.

Läs mer

Ring för att teckna försäkring. Vi kan samtidigt kontrollera att du inte är dubbelförsäkrad eller saknar viktigt skydd.