Tips & råd

Som försäkringsbolag får vi se ett och annat i skadeväg. Därför har vi också koll på hur skadorna kan förebyggas. Läs gärna mer om hur du motar tjuven i grind, hur du brandskyddar hemmet och vad du ska tänka på inför resan. Vill du dela med dig av egna tips är du självklart välkommen att höra av dig.

Flest bränder i advent

Risken för brand ökar dramatiskt under vinterhalvåret. Enligt statistik från Svenska Brandskyddsföreningen inträffar cirka 300 bränder i december. Var försiktig!

Läs mer

Elpyntet kan bli farligt

Så här i jultid pluggar vi in mängder av belysning i eluttagen, ljusslingor, pappersstjärnor och adventsljusstakar. Men julmyset kräver extra försiktighet.

Läs mer

Se upp för halkan

Den första frosthalkan är ofta svår att upptäcka. Vägarna kan se torra och fina ut, men så plötsligt blir det halt. Här är tipsen som minskar risken för olyckor.

Läs mer

Förebygg vattenskada

Vardias Villaförsäkring Stor är föredömligt pålitlig vad gäller vattenskador. Men det är ändå trist att drabbas. Läs gärna om hur du förebygger eländet.

Läs mer

Tips inför resan

Du kommer långt med en bra försäkring på semestern. Men för att undvika skador finns det mängder av knep att ta till – både hemma och utomlands.

Läs mer

Så kör du säkert i helgen

Antalet bilolyckor ökar under långhelger när många av oss besöker släkt och vänner. Här listar vi några tips på hur du kör säkert.

Läs mer

Nej till inbrott

Berätta för grannarna att du åker bort, installera rörelsestyrd belysning och motstå frestelsen att berätta om resan i sociala medier. Det finns många sätt motverka inbrott.

Läs mer

Brandskydda ditt hem

Samla familjen för en brandövning, ladda aldrig mobilen när du sover och proppa inte in mer tvätt än vad maskinen tål. Det är några av tipsen som kan rädda liv.

Läs mer

Grilla säkert

Byt ut gasolgrillens slang vartannat år. Här i norr tillverkas slangarna nämligen av en högre andel naturgummi för att tåla kyla, vilket även gör dem känsligare för solljus.

Läs mer

Ring för att teckna försäkring. Vi kan samtidigt kontrollera att du inte är dubbelförsäkrad eller saknar viktigt skydd.