Med anledning av bombdåden i Bryssel

På morgonen den 22 mars detonerade bomber på Zaventem-flygplatsen i Belgiens huvudstad och senare även i tunnelbanan vid Maelbeek, nära EU-kommissionens byggnad Berlaymont i centrala Bryssel. Fler är 30 döda och 200 skadade har rapporterats i medierna.

Är du orolig och befinner dig i Bryssel, eller är på väg att resa dit ska du i första hand kontakta din researrangör för att få svar på hur du ska ta dig hem eller vilka alternativ som finns för att ändra dina resedatum.

Följande gäller tills vidare:

Vardia kan genom reseskyddet i din hem- eller villahemförsäkring ersätta dig för hemresan om du vill avbryta din vistelse i Bryssel och resa hem i förtid. Har du avbeställningsskydd så gäller det för avbeställd resa till Bryssel.

Är du på plats i Bryssel?

Vår samarbetspartner Falck Global Assistance har en krisgrupp på plats i Bryssel, för att ge stöd och råd till nordiska resenärer och utstationerad personal som befinner sig i staden. Kristeamet består av svenska psykologer and evakueringsexperter som kommer att finnas på plats för att ge stöd och råd och för att hjälpa till med medicinska behov, primär krishjälp och frågor relaterade till logistik och transport.

Kristeamet finns på Royal Windsor Hotel Grand Place, Rue Duquesnoy 5-7, Brussels, 1000 BE.

Kontaktinformation

I alla livshotande situationer bör du ringa 112. Vid icke livshotande situationer, kontakta Falck Global Assistance larmcentral på +46 8 58771717 ambassader

Råd till dig som befinner dig i Bryssel:

  • Håll dig uppdaterad om läget via media, , etc.
  • Var uppmärksam och rapportera alla misstänkta händelser till myndigheter
  • Håll dig borta från de platser där attackerna har skett
  • Undvik stora folksamlingar och stora offentliga platser
  • Undvik att använda kollektivtrafik
  • Ta alltid med id-kort eller pass när du vistas ute
  • Håll dig uppdaterad med din researrangör

Ta del av löpande information från UD här >>