Hemlarm med kamerabevakning och brandvarnare.Antalet inbrott och stölder fortsätter att öka, men det finns några saker som du kan göra för att minska risken att drabbas. Vardia rekommenderar SmartWaters MärkDNA, som har godkänts av Polisen. Pensla lösningen på till exempel tavlor, instrument och smycken. Medlet är fluorescerande och lyser i UV-ljus, men syns annars inte.


Beställ SmartWaters paket med MärkDNA för endast 698 kr (inkl. frakt)!
På köpet får du medlemskap och tillgång till det digitala kassaskåpet kostnadsfritt under ett år hos Brottsportalen.

Köp genom Vardia

Nu kan du köpa SmartWaters MärkDNA genom oss på Vardia. Produkten har visat sig vara en av marknadens bästa och en liten flaska räcker för att märka upp hela ditt hem. Du får ett effektivt, billigt och enkelt stöldskyddsmedel tillsammans med ett medlemskap i brottsportalen.se. Där kan du bland annat följa brottsligheten i ditt område och söka efter försvunna ägodelar.

Godkänt av Polisen

Jämförelser har gjorts mellan olika DNA-märkningar och SmartWaters produkt har visat sig vara en av marknadens bästa. Märkningen verkar avskräckande och det blir också svårare för de kriminella att göra sig av med stöldgodset. I områden där MärkDNA har testats har inbrotten minskat med 50-85 %. Man har inte heller sett någon förskjutning av brott till närliggande områden.

Så här gör du

Märk de delar av föremålet som är lite räfflade och ojämna eller i skarvar. Där sitter medlet bättre. Du får också dekaler att fästa på till exempel fönster, dörrar och de märkta sakerna. Dekalerna är avskräckande och indikerar också för Polisen att föremålet kan spåras. Idag tränas även polishundar för att känna lukten av MärkDNA.